10 sätt att älska dina kunder

Hur brukar Du visa din uppskattning över dina kunder?

Inte bara på Alla Hjärtans Dag utan varje dag året runt.

Självklart är det fullt fokus på just den 14 februari varje år och jag är säker på att Du har flera överraskningar åt dina kunder just denna dag.

Men det finns ju fler dagar om året. Hur kan Du säga ”tack för att Du är min kund” litet oftare?

Continue reading “10 sätt att älska dina kunder”

Share

Vad står det om ditt företag på Om-oss-sidan?

blomsterhandel, köpa blommor, FOLK Linköping

Tänk dig att du ska handla en present till någon, Du vet ungefär vad det ska vara för något, men Du vet inte var den finns att köpa.

Du har bestämt att handla i någon av butikerna i city. Får jag gissa att Du googlar för att se vad som kommer ut av det? Du skriver in vissa sökord för att spara tid och upp kommer ett antal tänkbara hemsidor. Du kikar snabbt runt på dessa, av vilka några är relativt okända för dig.
Continue reading “Vad står det om ditt företag på Om-oss-sidan?”

Share

Extra kvällsöppet för FOLK

rsz_8december

Denna vecka på torsdagen den 8 december håller de flesta butikerna i FOLK öppet till kl 20. Butikerna är laddade med fina julklappserbjudanden till attraktiva priser. Missa inte detta tillfälle att klara av flera av dina julklappsinköp på en och samma kväll.

Välkomna!

Share

Finns ditt företag på Instagram?

finns ditt företag på Instagram
källa: iStockphoto

Med fler än 500 miljoner användare world wide har Instagram blivit ett måste för många företag som insett vikten av att finnas på sociala medier.

Mer intressanta fakta:
-Instagram är bara 6 år gammalt (startade 6 oktober 2010)
-90% av världens främsta varumärken finns på Instagram
-80% av dess användare finns utanför USA

Det finns en anledning till att Facebook 2012 köpte Instagram (då med bara 13 (!) anställda) för 1 miljard dollar!

Continue reading “Finns ditt företag på Instagram?”

Share

Facebook? Absolut, men vad ska jag skriva om?

10 sätt att öka engagemanget på facebook

Det kan väl knappast ha undgått någon att vara aktiv på de sociala medierna idag är ett måste för ditt företag. Av den enkla anledningen att dina kunder finns där. En ”biprodukt” är också att det uppmuntras och uppmärksammas av Google. Att avläsa ditt deltagande på de sociala medierna är en av uppskattningsvis ca 200 sökalgoritmer som Google använder sig av då man rangordnar sidor som kommer upp när man googlar olika sökord. Sociala medier blir en allt viktigare rankingfaktor för Google i framtiden. Det är så det ser ut just nu i alla fall.

Continue reading “Facebook? Absolut, men vad ska jag skriva om?”

Share

Få fler nöjda kunder – skapa ett lojalitetsprogram!

skapa ett lojalitetsprogram åt dina kunder
Har Du ett lojalitetsprogram för dina kunder?

Lojalitetsprogram finns överallt. Bo på hotell och få gratis övernattning efter ett visst antal nätter på kedjans olika hotell. När Du har tvättat bilen, besökt en servering, köpt blommor eller handlat kläder. I många företag har man anammat detta enkla sätt att belöna sina trogna kunder. Och det i sin tur skapar kunder som ofta kommer tillbaka, för vem vill inte göra en god affär och samtidigt tala om det för andra?

Continue reading “Få fler nöjda kunder – skapa ett lojalitetsprogram!”

Share

Är en gemensam “verktygslåda” något för FOLK?

gemensam verktygslåda för FOLK

När jag läste Länsförsäkringars utmärkta kundtidning nyligen fastnade mina ögon på artikeln om hur en järnhandel i Malmö under ett dygn lånar ut gratis verktyg till sina kunder via facebooksidan. I den nya delningsekonomins anda kanske detta kan inspirera de företag som anslutit sig till FOLK att om inte dela så i varje fall att samarbeta mer kring t ex inköp av förbrukningsmaterial (kontorsartiklar, städ…), reklamtjänster, städtjänster, annonsering, bokföringstjänster, gemensamma reklamutskick med mera.

Continue reading “Är en gemensam “verktygslåda” något för FOLK?”

Share

När såg Du över din hemsida senast?

Gör din hemsida höstfin

De flesta villa- och sommarstugeägare ser nu över sina fastigheter och höststädar och gör fint i trädgården. Du kanske inte har tänkt det så men din hemsida är ju ditt “hus” och har en “adress” (www.). Din hemsida är ju också ofta det första dina tänkta kunder möter när de söker aktuell information på nätet om dina tjänster och produkter. Hur aktuell är den egentligen? Hur ofta uppdaterar Du den? Och när gjorde Du det senast?
Lägg litet tid på att gå igenom den sida för sida.

Continue reading “När såg Du över din hemsida senast?”

Share