thumbnail

Norins ost har glatt innevånarna i Linköping i flera generationer

Norins Ost startades 1931 och drivs idag av tredje generationen.
Vi arbetar både som grossist och detaljist med tre egna butiker, två är belägna i Linköping och en i Norrköping samt ett ostlager.

Vi levererar också våra produkter till andra butiker runt om i landet.

På Norins ostlager i Jägarvallen utanför Linköping, lagras osten till angenäm styrka och smak. Vi arbetar med den på det traditionella sättet att de vänds och vaxas kontinuerligt och allt för hand. Vårt lager rymmer idag 250 ton. Vår filosofi är att köpa in direkt utan mellanhänder till de förmånligaste priserna. Det gör att man kan vara säker på att få en riktig god hårdost eller dessertost. Vi importerar själva både ost och delikatesser för att kunna hålla ett intressant och annorlunda sortiment.

Norins Ost har kunskapen att hjälpa kunden att få en välsmakande hårdost eller t ex en utsökt ostbricka med tillhörande vintips samt tillbehör som kex och marmelad. Hos Norins jobbar 12 personer i Linköping och 3 personer i Norrköping, som alla är mycket serviceminded och kunniga. Vi utbildar oss kontinuerligt för att bli bättre både på sortimentet och passande vin till de olika ostarna. Lena Norin Selhag, en av delägarna i Norins Ost startade i januari 2006 sin sommelierutbildning och blev färdig i November 2006 och blev då också den första ostbutiken i Sverige som har sommelierkunskap inom de fyra väggarna.
All hårdost lagras under gynsamma förhållanden till rätt smak och styrka på vårt lager i Jägarvallen utanför Linköping. Under våren 2007 utökade vi vår kapacitet med att bygga till ett höglager. Idag lagerhåller vi ca 120 000 kg långlagrad svensk ost.

Hemsida: http://www.norinsost.se/

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name: *

Email: *

Website: