Projektsida

 

Jag var nyligen med på ett frukostmöte som FOLK hade på A piece of cake på Torggatan och slogs av vilket fantastiskt spännande koncept detta är. Att ”bryta sig ur” den organisation som Cityhandeln har skapat för att skapa något unikt och speciellt just för ”sitt kvarter”. Alla goda krafter måste till för att få människorna i Linköping att stanna i citykärnan i stället för att åka till Tornby och uträtta sina ärenden där. Det är många saker som måste bli bättre då, men att organisera sig i små grupper bestående av gata/kvarter/branschtillhörighet etcetera kan vara ett sätt.

FOLK har ju inte funnits så länge så det känns som om man fortfarande prövar sig fram, men en sak är säker – tillsammans är vi starkare och kan uträtta stordåd!

Att bygga varumärket FOLK är därför ett prioriterat område. Att jobba fram en tydlig VISION av vad vi vill med FOLK, skapa MÅL och HANDLINGSPLANER för hur målen ska nås är ett annat.

Att samla företagen under en portal som denna är mitt bidrag till att få företagen att synas bättre på nätet. Jag har bara slumpvis valt ut olika företag som anslutit sig till FOLK, gått in på deras hemsida och ”lånat” bilder och text och klistrat in det här som du kan se på startsidan. Upptäckte då samtidigt att många av företagen har föråldrade hemsidor med närmast obefintlig sökoptimering. Man vet idag att smartphonen har tagit över då vi söker information om var vi ska äta eller var vi ska handla. 2015 använder fler människor sin smartphone när man söker information på nätet än vad man gör på sin PC. Hur väl svarar FOLK:s hemsidor upp mot detta, hur många är optimerade för sökning via sin mobil? Gjorde en snabbkoll på 10 hemsidor och resultatet är nedslående. Endast 4 av 10 var optimerade för sökning via mobilen och det innebär i klartext att Google ”straffar” de sidor som ej är optimerade för sökning via mobil genom att de placeras långt ned i systemet då man söker just dessa produkter eller tjänster. Syns du inte så finns du inte!